Efter många år i branchen har vi på Memoria Konsulting alltmer insett vikten av en mobilanpassad hemsida. Vi försöker förespråka om detta och utbilda våra kunder och partners till att uppgradera och följa trenderna. IT-köparnas mobilanvändade ökar men en strategi för de mobila satsningarna finns ännu inte hos många företag.

 

Internetanvändningen ökar och är inte som förr, tillgänglig på en enda specifik plats, utan med mobilens avancemang kan vi nu sitta i princip var vi vill och ändå surfa bland våra favoritsidor. En viktig sak att konstatera är att mobilanvändare och datoranvändare konsumerar information på olika sätt.

 

Mobilanvändare

För att en mobilanvändare ska bli nöjd när han/hon besöker en hemsida via mobieln så behöver den ha;

  • enkel och tydlig design. Utan onödig designutfyllnad eller flashiga effekter.
  • lite text! Att läsa mycket text på mobilen uppskattas inte av mobilanvändarna och lämnar ofta sidor med mycket text.

Datoranvändare

En datoranvändare har större skärm att surfa på och detta ger utvecklarna mer utrymme för smarta funktioner och kombinationer mellan text och bild. När man kombinerar text och bild på ett smart sätt så kan man få långa texter att verka intressanta och lättare att arbeta sig igenom.

 

Hur ska man då gå till väga?

Du börjar med att identifiera vad dina kunder, som besöker din webbplats från en mobil enhet, efterfrågar och utifrån detta sätta upp en strategi för att utforma den mobilanpassade hemsidan enligt kundernas behov. Två punkter som vi anser viktiga att följa är;

  1. Var kommer kunderna att behöva besöka vår mobila hemsida?
  2. Vad vill kunderna få ut av den mobila hemsidan? Ofta handlar det om kort information om företaget och kontaktuppgfter.

 

Tro inte att du är klar när den mobila hemsidan väl är uppbyggd. Den är fortfarande konstruerad efter vad du tror kunderna vill ha, men inte förrän du betatestat och optimerat hemsidan kan du färdigstämpla den.

 

Vill du ha hjälp med mobilanpassning av din hemsida? Kontakta oss här eller besök vår hemsida www.memoria.se